Nebojte se v kuchyni trochu experimentovať.

 

Ingrediencie


225 g červenej quinoa
600 g kuracích pŕs bez kože
soľ
mleté ​​čierne korenie
3 lyžice repkového oleja
1 červená cibuľa
100 ml omáčky teriyaki
2 lyžice nasucho pražených nesolených arašidov
bylinky (koriander alebo petržlen) na ozdobenie


1. Quinou prepláchneme horúcou vodou, potom ju dáme do hrnca a zalejeme 500 ml vody. Privedieme k varu, teplotu stlmíme a potom veľmi zvoľna varíme pod pokrievkou asi 15 minút. Odstavíme z platne a necháme pod pokrievkou 5 minút dôjsť.

2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, potom ich osolíme a okoreníme. V panvici zohrejeme asi 2 lyžice oleja a mäso na ňom opekáme zo všetkých strán asi 4 minúty domäkka a dozlata. Vyberieme z panvice.

3. Cibuľu olúpeme a nakrájame na osminky. Do panvice s výpekom pridáme zvyšný olej a cibuľu na ňom opečieme domäkka. Potom prilejeme omáčku teriyaki, podlejeme asi 50 ml vody a premiešame. Vložíme kuracie mäso a krátko ich prehrejeme. Mäso nakrájame na plátky a podávame s quinoa. Posypeme arašidy a ozdobíme bylinkami.