Hovädzia polievka zo zeleninou
24. 5. 2020
Rýchla a chutná hovädzia polievka so zeleninou, jednoduchý RECEPT
Rýchla a chutná hovädzia polievka so zeleninou. Skvelý vývar z hovädziny Vám nezaberie veľa času, je výživný a zdravý.
Najlepšia hovädzia polievka a zeleninou
- Čas prípravy: 30-50 minút
- Počet porcíí: 5-6
Výborná hovädzia polievka so zeleninou - ingrediencie
- 2 ks hovädziny s kosťou (cca 250 g)
- 2 ks mrkva strednej veľkosti
- 1/2 petržlenu strednej veľkosti
- 1/4 menšieho kalerábu
- 1 ks malá cibuľa (alebo kúsok póru)
- malý kúsok zeleru
- polievková lyžica masla (pre pekné očká)
- voda 2 l
- ligurček (maggi) (podľa chuti)
- na dochutenie: soľ, čierne korenie celé (4 zrniečka), vegeta (ak používate)
- vložka do polievky: obľúbené cestoviny, ryža
- na dozdobenie: petržlenová vňať
Výborná hovädzia polievka so zeleninou - postup
- Hovädzinu umyjeme. Do väčšieho hrnca pridáme 2 l vody, ktorú necháme zovrieť. Do horúcej vody vložíme hovädzinu Teplotu znížime. Keď začne bublať, priebežne zbierame penu, ktorá sa z bielkoviny vytvorí.
- Mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler a cibuľu očistíme a umyjeme. Cibuľu rozpolíme, zeler necháme vcelku, mrkvu, petržlen a kaleráb nakrájame na malé kocky. Zeleninu vložíme do polievky. Polievka by nemala silno vrieť. Pridáme lyžicu masla, celé čierne korenie.
- Hovädziu polievku varíme približne 30-50 minút, aby sa mäso uvarilo a zelenina zmäkla. Podľa potreby dochutíme soľou alebo vegetou (najlepšie domácou sušenou zeleninou) a podľa chuti pridáme ligurček-maggi. Podávame s rezancami, mrveničkou, uvarenou ryžou, dozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tip na záver: Ak mäso nepapáte, pridajte do polievky viac obľúbenej zeleniny, napr. karfiol, brokolicu alebo zelený hrášok. Skvelý zeleninový vývar máte bez námahy na stole za pár minút.