Postup

1. krok

Do hrnca vlejte studenú vodu, pridajte soľ, korenie, huby, umyté mäso a klobásu. Na miernom ohni priveďte do varu.

2. krok

Na rozohriatej masti v hlbšej väčšej panvici opečte ošúpanú cibuľu pokrájanú nadrobno. Po chvíli pridajte prelisovaný cesnak, očistenú a nakrájanú mrkvu, petržlen a rascu. Zmes premiešajte a asi 10 minút opekajte. Potom vmiešajte kapustu a spolu duste ešte asi 10 minút. 

3. krok

Keď je mäso mäkké, pridajte k nemu podusenú kapustu so zeleninou a premiešajte. Nechajte prevariť a odstavte. Z kapustnice vyberte mäso a klobásu, pokrájajte ich na menšie kúsky a dajte späť. Ochuťte sušeným majoránom, prípadne soľou a môžete podávať.