Potrebujeme: 500 gram baranie mäso (môže byť aj hovädzie), 2 kus cibuľa, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 1 čajová lyžička mletá paprika, 1 kus feferónka, 250 gram koreňová zelenina, 1 strúčik cesnak, 250 gram zemiaky, 1 kus červená paprika, 250 mililiter zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, majorán, olej

1.

Cibuľu ošúpeme, najemno nasekáme a dosklovita opečieme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, pretlak, mletú papriku, feferónku, okoreníme, osolíme a prikryté podusíme vo vlastnej šťave. Počas dusenia občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom. 

2.

Pred koncom dusenia k mäsu pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, nakrájané zemiaky, prelisovaný cesnak, papriku nakrájanú na rezance a majorán. Podlejeme zvyšným vývarom a podusíme domäkka.