Pečený bažant s paprikami na víne
11. 6. 2020
Pečený bažant s paprikami na víne
Ingrediencie
1 ks bažant
50 g plátky prerastená slanina
olej
100 g cibuľa
100 g farebná paprika
6 strúčikov cesnak
2dcl červeného vína
mletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Bažanta najprv umyjeme a očistíme, a potom ho rozdelíme na 2 časti. Prešpikujeme ho prúžkami slaninky, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a speníme ju na horúcom oleji. Posypeme ju trochou mletej sladkej červenej papriky. Potom ju dáme do vymastenej misy na zapekanie a položíme na ňu bažanta. K bažantovi pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme až kým mäso nebude mäkké. Upečeného bažanta vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme do nej nakrájané papriky a krátko dusíme. Bažanta podávame s varenou ryžou.