Postup

1. krok

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na dvojcentimetrové kocky. 7 rád ako kúpiť kvalitné kuracie mäso 

2. krok

V mise zmiešame múku so soľou a mletým čiernym korením. Do ďalšej misky rozklepneme vajcia, ktoré rozšľaháme s dvoma lyžicami vody. V tretej miske zmiešame preosiatu strúhanku s nastrúhaným parmezánom a kajenským korením. Strúhanku pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja.

 3. krok

Rúru vyhrejeme na 175 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom.

 4. krok

Kuracie kúsky obalíme postupne v okorenenej múke, rozšľahaných vajciach a ochutenej strúhanke. Dáme ich na pripravený plech. Vo vyhriatej rúre pečieme 18 až 20 minút do zlatista.

5.  krok

V miske vymiešame marhuľový džem s horčicou a tymianom.

6. krok

Kuracie kocky podávame s ochuteným marhuľovým džemom a kúskami stonkového zeleru.