Postup:

1. krok

Zemiaky ošúpeme a pokrájame po dĺžke na mesiačiky. Opečieme ich na olivovom oleji. Vyberieme ich na sitko a dáme odkvapkať. Olej nevylievame!

2. krok

V oleji po zemiakoch prudko opečieme umyté kuracie krídelká. Teplotu znížime, všetko podlejeme troškou vody a pridáme kocku bujónu s príchuťou bazalka-tymian.

3. krok

Podusíme, až kým sa objem vody nezredukuje, a pridáme trošku bieleho vína.

4. krok

Postupne do panvice pridáme olivy, a keď už je mäso mäkké, aj zemiaky.

5. krok

Krátko podusíme, aby sa chute spojili. Na záver pridáme rajčiaky pokrájané na mesiačiky. Podľa potreby dochutíme soľou.

6. krok

Zmes rozdelíme na jednotlivé porcie aj so šťavou z panvice a podávame s bielou bagetou.

7. krok

Náš tip: Chystáte sa na prípravu receptu, pri ktorom by ste mali použiť trocha vína a nechcete kvôli tomu otvárať celú fľašu? Jednoduchá pomoc – trocha octu s dvoma rozpustenými kockami cukru víno v omáčke hravo nahradí.