Čas prípravy a varenia: 50 minút; 4 porcie
Potrebujeme:500 g teľacieho mäsa, 80 g šunky, 20 g sušených húb, 120 g sladkokyslých uhoriek, 2 jablká, 20 g hladkej múky, 60 g masti, 40 g paradajkového pretlaku, 80 g cibule, 40 g masla, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké rezne, ktoré naklepeme, osolíme a obalíme v múke.
2. Na panvici rozohrejeme masť, na ktorej mäso opečieme z oboch strán a podusíme domäkka, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do zvyšku masti dáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme. Pridáme sušené huby, nakrájanú šunku, nadrobno nakrájané jablká a uhorky nakrájané na prúžky. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a na miernom ohni prikryté podusíme domäkka.
3. Mäso vrátime do panvice, prehrejeme, pridáme pretlak a maslo a ešte raz necháme prevrieť. Podávame so zemiakovými kroketami.