Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
600 g teľacieho stehna, soľ, 80 g prerastenej údenej slaniny, 40 g kyslých uhoriek, 60 g masla, 1 cibuľu, 40 g zeleru, 30 g petržlenu, 150 ml suchého bieleho vína, 150 ml kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 1 citrón
POSTUP:
1. Teľacie stehno odblaníme, umyjeme, osušíme, osolíme a prešpikujeme kúskami slaniny a uhorky. Do pekáča dáme maslo, zeleninu pokrájanú nadrobno a navrch položíme mäso.
2. Podlejeme vodou a prikryté upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia občas prelejeme výpekom. Pred dopečením mäso odokryjeme, podlejeme smotanou a vínom.
3. Hotové mäso vyberieme, necháme chvíľu odstáť a nakrájame na plátky. Obsah pekáča dáme do mixéra a dohladka rozmixujeme. Mäso podávame preliate omáčkou a ozdobené plátkom citróna. Ako prílohu podávame opekané zemiaky.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 45 minút