Postup:

1. krok

Do väčšieho hrnca dajte opláchnutú šošovicu a zalejte vývarom. Ochuťte klinčekom, ošúpanou cibuľou v celku, očisteným a nakrájaným cesnakom. Varte 15-20 minút. Po uvarení vyberte klinček, bobkový list a cibuľu.

2. krok

V hlbšej panvici rozohrejte masť, pridajte nakrájanú slaninu a opečte do chrumkava. Vyberte ju a do výpeku dajte očistenú a nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, zemiaky nakrájané na kocky a pór na kolieska. Asi 10 minút opekajte.

3. krok

Asi dve tretiny opečenej slaniny a zeleninu vmiešajte do uvarenej šošovice. Priveďte do varu a vložte celé klobásy. Zakryte pokrievkou a varte na miernom plameni 10-15 minút. Po uvarení klobásy vyberte, nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte na kolieska.

4. krok

Polievku dochuťte podľa potreby soľou, korením a octom. Premiešajte a vložte nakrájané klobásy. Porcie posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a zvyšnou opečenou slaninou.