Šošovicový Eintopf s klobásou
14. 2. 2021
Šošovicový Eintopf s klobásou: Varený aj pečený zároveň
Čas prípravy: 75 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť: Stredná
Suroviny:
Potrebujeme:
-
300 g šošovice
-
2 l zeleninového vývaru
-
1 ks klinček
-
2 ks menšie bobkové listy
-
1 ks cibuľa
-
2 ks strúčiky cesnaku
-
1 lyžica bravčovej masti
-
100 g prerastenej slaniny
-
2 ks stredne veľké mrkvy
-
2 ks petržleny
-
pol ks menšieho zeleru
-
5 ks zemiakov
-
1 ks menší pór
-
4 ks mäkké klobásy
-
1 ks ocot podľa chuti
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
-
1 ks petržlenová vňať
Postup:
1. krok
Do väčšieho hrnca dajte opláchnutú šošovicu a zalejte vývarom. Ochuťte klinčekom, ošúpanou cibuľou v celku, očisteným a nakrájaným cesnakom. Varte 15-20 minút. Po uvarení vyberte klinček, bobkový list a cibuľu.
2. krok
V hlbšej panvici rozohrejte masť, pridajte nakrájanú slaninu a opečte do chrumkava. Vyberte ju a do výpeku dajte očistenú a nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, zemiaky nakrájané na kocky a pór na kolieska. Asi 10 minút opekajte.
3. krok
Asi dve tretiny opečenej slaniny a zeleninu vmiešajte do uvarenej šošovice. Priveďte do varu a vložte celé klobásy. Zakryte pokrievkou a varte na miernom plameni 10-15 minút. Po uvarení klobásy vyberte, nechajte mierne vychladnúť a nakrájajte na kolieska.
4. krok
Polievku dochuťte podľa potreby soľou, korením a octom. Premiešajte a vložte nakrájané klobásy. Porcie posypte nakrájanou petržlenovou vňaťou a zvyšnou opečenou slaninou.