Postup:

1. krok

Narežte do bôčika zo strany kože plytké zárezy v tvare mriežky. Mäso riadne nasoľte.

2. krok

Na suchej panvici opražte celú rascu s celým čiernym korením a anízom, dajte ich do mažiara s mletou červenou paprikou a 2 cesnakmi a podrvte na jemnú kašu. Poriadne ju votrite do bôčika a nechajte ho na chladnom mieste do druhého dňa.

3. krok

Na druhý deň mäso jemne osušte kuchynskou papierovou utierkou a osmažte ho na masti z oboch strán. Do hrnca pridajte polovice cibule, bobkový list a dva zvyšné strúčiky cesnaku. Podlejte pohárom vody, hrniec prikryte hliníkovou fóliou a pokrievkou a dajte piecť do rúry vyhriatej na 130 °C na 2-3 hodiny. V polovici dusenia mäso otočte.

4. krok

Pripravte glazúru: Med povarte s vodou a klinčekmi do konzistencie glazúry, odstavte a nechajte bokom.

5. krok

Na posledných 40 minút do hrnca s mäsom vložte zeleninu a zemiaky nakrájané na štvrtky. Posledných 15 minút pečenia hrniec odkryte, zvýšte teplotu na 220 °C, otočte mäso kožou nahor a so zeleninou zapečte. Ku koncu ešte potrite mäso prevareným medom. Bôčik podávajte so zeleninou a s chrenom.