Postup

1. krok

Mäso umyte, osušte a pomeľte na mlynčeku. Cibuľu ošúpte, nakrájajte a opečte do sklovita. Mäso preložte do hlbšej misy, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak, mletú papriku, pivo a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte aspoň na 2 hodiny do chladu.

2. krok

V dostatočnom množstve oleja (alebo vo fritéze) mäsové guľôčky opečte do chrumkava a preložte na kuchynskú papierovú utierku.

3. krok

Pripravte dip: Kyslú smotanu dobre vymiešajte s majolenkou a horčicou. Pridajte očistené a najemno nakrájané šalotky. Ochuťte soľou, korením a premiešajte.

4. krok

Dve-tri mäsové guľky napichnite striedavo s kolieskami póru a odkvapkanými sušenými paradajkami na špajdľu. Podávajte s horčicovým dipom.