Mäsové guľky s pórom a s horčicovým dipom
9. 1. 2021
Mäsové guľky s pórom a s horčicovým dipom
Čas prípravy: 35 min.
Porcie: 6
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
300 g hovädzej slabiny
-
300 g bravčového pliecka
-
1 ks cibuľu
-
1 ks strúčik cesnaku
-
2 lyžice mletej sladkej červenej papriky
-
100 ml čierneho piva
-
1 ks bledú časť póru na ozdobenie
-
1 ks sušené paradajky v oleji
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
Na dip:
-
200 ml kyslej smotany
-
2 lyžice majolenky
-
2 lyžice francúzskej horčice
-
2 ks šalotky
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
Postup
1. krok
Mäso umyte, osušte a pomeľte na mlynčeku. Cibuľu ošúpte, nakrájajte a opečte do sklovita. Mäso preložte do hlbšej misy, pridajte cibuľu, prelisovaný cesnak, mletú papriku, pivo a dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte a odložte aspoň na 2 hodiny do chladu.
2. krok
V dostatočnom množstve oleja (alebo vo fritéze) mäsové guľôčky opečte do chrumkava a preložte na kuchynskú papierovú utierku.
3. krok
Pripravte dip: Kyslú smotanu dobre vymiešajte s majolenkou a horčicou. Pridajte očistené a najemno nakrájané šalotky. Ochuťte soľou, korením a premiešajte.
4. krok
Dve-tri mäsové guľky napichnite striedavo s kolieskami póru a odkvapkanými sušenými paradajkami na špajdľu. Podávajte s horčicovým dipom.