Mäsové guľky s parmezánom v paradajkovej omáčke
22. 11. 2020
Mäsové guľky s parmezánom v paradajkovej omáčke
Naservírujte ich v paradajkovej omáčke: Mäsové guľky s parmezánom
Čas prípravy: 35 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
600 g mletého mäsa (mix hovädzie a bravčové)
-
1 ks vajce
-
1 ks strúčik cesnaku
-
1 ks cibuľa
-
40 g strúhaného parmezánu
-
120 g strúhanky
-
pol lyžica sušenej bazalky
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku:
-
2 lyžice masla
-
1 ks malá cibuľa
-
2 ks strúčiky cesnaku
-
500 g paradajok (alebo konzerva krájaných)
-
100 ml smotany na šľahanie
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
-
150 g minimozzarelly
-
1 ks čerstvá bazalka
Postup
1. krok
V mise zmiešajte mleté mäso s vajcom, prelisovaným strúčikom cesnaku, nadrobno nakrájanou cibuľou, parmezánom, so strúhankou, s bazalkou, so soľou a s mletým čiernym korením.
2. krok
Z masy formujte guľky veľkosti asi 3 cm. Uložte ich do plechu na pečenie vystlaného alobalom a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 12 minút.
3. krok
Kým sa guľky pečú, vo väčšej panvici s vysokým okrajom, vhodnej do rúry, zohrejte maslo a opečte na ňom očistenú cibuľu nakrájanú na drobno. Opekajte asi 3 minúty. Pridajte prelisované strúčiky cesnaku a opekajte ešte minútu.
4. krok
Do panvice dajte nakrájané očistené paradajky, podľa chuti osoľte a okoreňte. Udusené dajte preč z ohňa a primiešajte smotanu. Do omáčky vložte mäsové guľky a poukladajte minimozzarellu. Zapekajte v rúre ešte 15 minút, aby sa mozzarella roztopila. Pred podávaním ozdobte lístkami čerstvej bazalky.