Postup

1. krok

Pripravte mäso: Na masti osmažte polovicu nasekanej cibule, pridajte prelisovaný cesnak a mletú rascu a mletú červenú papriku a po chvíli aj mleté bravčové mäso. Všetko spolu osmažte, pridajte soľ, mleté korenie a bobkový list a podlejte vodou alebo vývarom. Prikryté duste do zmäknutia.

2. krok

Pripravte kapustu: Kapustu prepláchnite (ak treba) a nakrájajte na menšie kúsky. Na masti osmažte zvyšnú cibuľu, pridajte rascu, mletú červenú papriku, kapustu a, keď treba, trochu vody. Prikryté duste do zmäknutia. 

3. krok

Pripravte ryžu: Ryžu prepláchnite pod studenou vodou a predvarte v 300 ml osolenej vody.
 
4. krok
Zapekaciu formu 30 x 20 cm vymažte olejom a postupne po vrstvách ukladajte: tretinu kyslej kapusty, polovicu uduseného mäsa, polovicu klobások nakrájaných na kolieska a ďalšiu tretinu kyslej kapusty. 5

 5. krok

Zamiešajte spolu kyslú smotanu so smotanou na šľahanie. Na vrstvu kyslej kapusty nalejte polovicu tejto zmesi a navrstvite na ňu všetku predvarenú ryžu.

6. krok

Na ryžu rozložte zvyšné mleté mäso, kolieska klobások a kyslú kapustu. Všetko znova zalejte vymiešanou smotanou. Dajte piecť do rúry na 180 °C na 40-50 minút.