FAZUĽOVÉ struky s mletým bravčovým
14. 2. 2021
FAZUĽOVÉ struky s mletým bravčovým.
Čas prípravy: 30 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť: Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
500 g mletého bravčového mäsa
-
2 ks strúčiky cesnaku
-
štvrť lyžica mletej červenej papriky
-
250 g zelených fazuliek
-
50 ml omáčky teriyaki (ochutená sójová omáčka)
-
pol lyžica citrónovej kôry v biokvalite
-
1 lyžica citrónovej šťavy
-
1 ks soľ
-
1 ks olej
Postup:
1. krok
V liatinovom hrnci rozohrejte olej a pri strednej teplote na ňom po častiach za častého miešania opečte mleté mäso, cesnak nakrájaný na plátky a mletú červenú papriku. Mäso vyberte a hrniec očistite kuchynskou papierovou utierkou.
2. krok
Do hrnca nalejte olej, dobre ho rozohrejte a opekajte na ňom zelenú fazuľku asi 5 minút. Občas premiešajte.
3. krok
Omáčku teriyaki zmiešajte s citrónovou kôrou nastrúhanou najemno a citrónovou šťavou. Opečené mäso vráťte do hrnca k fazuľke, premiešajte a ochuťte teriyaki omáčkou.