Postup

1. krok

Múku premiešajte so soľou, nasekanými bylinkami a vajcami. Za stáleho miesenia pridávajte vodu, kým cesto nebude pevné, pružné a homogénne. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.

2. krok

Cesto rozdeľte na 4 časti, jednu z nich natenko (1-2 mm) vyvaľkajte. Zvyšné časti cesta zabaľte do fólie.

3. krok

Kolieskom na cesto povykrajujte z cesta obdĺžniky s rozmermi 4 x 3 cm (3 cm strany môžu byť vlnkované). Dlhšie strany pritlačte k sebe v strede tak, aby vznikli mašličky s vlnkovanými okrajmi. Mašličky nechajte vysušiť.

4. krok

Teľacie mäso očistite a nakrájajte priečne cez svalové vlákna na rezne. Zľahka vyklepte medzi dvoma igelitovými vreckami. Osolené a okorenené teľacie opečte z oboch strán na horúcom oleji. Mäso vyberte z panvice a odložte na tanier.

5. krok

Do panvice prilejte olej a opečte na ňom cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, mladú mrkvu a fenikel nakrájané na tenké plátky. Osoľte a okoreňte. Ku koncu pridajte prelisovaný cesnak.

6. krok

Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Mašličky sceďte, ale nechajte si trochu vody.

7. krok

Do panvice so zeleninou vlejte smotanu na varenie a pár lyžíc vody z cestovín. Nechajte variť, kým omáčka nezhustne. Do omáčky pridajte hrášok a nakrájané opečené mäso aj s tekutinou, ktorá po ňom na tanieri zostala. Mäso a hrášok prevarte.

8. krok

Do omáčky primiešajte mašličky a keď treba, zrieďte ju pár lyžicami odloženej vody. Dochuťte soľou a korením, prípadne nastrúhaným syrom a mletým čili. Môžete podávať.