Postup

1. krok

Rúru vyhrejte na 180 °C. Sušené brusnice zalejete bielym vínom a nechajte aspoň 30 minút marinovať. Orechy nahrubo pomeľte alebo podrvte. Stonkový zeler umyjte a nakrájajte na tenké plátky. Jablko umyjte, zbave jadierok a nakrájajte na malé kocky. 

2. krok

Bravčovú sviečkovicu umyjte, osušte a nožom narežte tak, aby vznikol plát. Zakryjte kuchynskou fóliou a natenko vyklepte. Osoľte a okoreňte.

3. krok

Orechy, jablko, zeler a scedené brusnice (víno si nechajte, použijete ho na podliatie mäsa pri pečení) dajte do misky a pridajte k nim zľahka vyšľahaný vaječný bielok. Zamiešajte. Na mäsový plát uložte plátky šunky a rovnomerne ich posypte orechovo-jablkovou zmesou. 

4. krok

Roládu opatrne zviňte a kuchynskými ihlicami ju zopnite tak, aby plnka nevytekala von. Podľa potreby ju môžete previazať kuchynským špagátikom. Dajte do plechu na pečenie s rozohriatym olejom a opeče ju z každej strany do zlatista.

5. krok

Opečenú roládu vložte do vyhriatej rúry. Pečte asi 40 minút, podľa potreby podlievajte vínom a vývarom. Upečenú roládu vyberte, zabaľte do alobalu a odložte na teplé miesto. Výpek prelejte do hrnca, zľahka poprášte múkou, zamiešajte a na miernom ohni asi 10 minút povarte.

6. krok

Roládu nakrájajte na hrubšie plátky, na tanieri ju prelejte precedenou omáčkou a servírujte s pečenou zeleninou a plochými širokými cestovinami (pappardelle).