Ratatouille
27. 3. 2021
Ratatouille
Ingrediencie
300 g paradajka
200 g farebná paprika
500 g baklažán
300 g cukina
250 g cibuľa
3 PL olivový olej
3 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
soľ
šalvia
tymian
bazalka
rozmarín
majorán
petržlenová vňať
Postup
1.
Na kocky nakrájame cukiny a baklažány. Olúpeme paradajky, vyberieme z nich lyžičkou semianka a na kúsky pokrájame dužinu. Na hrubšie pásiky nakrájame papriky. Nakrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme pripravenú zeleninu, opražíme a za častého miešania podusíme vo vlastnej šťave približne 10 minút.
2.
Primiešame nakrájané čerstvé bylinky, osolíme, okoreníme a do stredu nádoby vložíme na jemno nakrájaný cesnak. Dusíme pomaly 10-20 minút, až kým sa väčšia časť tekutiny neodparí. Jedlo by malo mať hustú konzistenciu. Ak zelenina pustila až príliš veľa vody, vyberieme mäkkú zeleninu a povaríme šťavu, aby sa zredukovala. Servírujeme s posekanou petržlenovou vňaťou s bagetou alebo samostatne.