Postup

1. krok

Mäso umyjeme, osušíme a necháme prikryté potravinárskou fóliou odležať cez noc v chladničke. Asi pol hodiny pred tepelnou úpravou steak vyberieme a necháme odstáť pri izbovej teplote.

 2. krok

Cuketu, karotku a fazuľku umyjeme a očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. V hrnci necháme zovrieť vodu a do mierne vriacej vložíme zeleninu. Po 3 minútach pridáme hrášok a kukuricu. Po 2 minútach odstavíme, scedíme a preložíme do panvice alebo do woku s trochou rozohriateho oleja. Vložíme vetvičku rozmarínu, umyté paradajky a opekáme asi 7 minút do zlatista, aby zelenina ostala chrumkavá. Nakoniec trocha osolíme a preložíme na taniere.

3. krok

Steak z oboch strán potrieme olejom a na prudkom ohni opečieme z každej strany po 2 až 3 minúty. Môžeme opekať s vetvičkou rozma­rí­nu. Preložíme na zeleninu, okoreníme a osolíme.