Postup

1. krok

Vo veľkom hrnci na miernom ohni zohrejeme olivový olej. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, dva prelisované strúčiky cesnaku a na malé kúsky nakrájaný stonkový zeler. Na miernom ohni za občasného miešania smažíme asi 5 minút.

2. krok

K cibuľovému základu pridáme paradajky zbavené šupky a nakrájané na malé kocky, vložíme bouquet garni a prilejeme biele víno. Privedieme k varu.

3. krok

Pridáme ryby, čili papričku a prilejeme také množstvo vriacej vody, aby boli ponorené všetky suroviny. Prikryjeme a znížime plameň. Pomaly varíme asi 15 minút.

4. krok

Potom pridáme krevety a polievku varíme ďalších 5 minút. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Ak treba, dolejeme ešte víno.

5. krok

Medzitým na panvici opečieme chlieb z každej strany a potrieme ho z jednej strany cesnakom. Z polievky odstránime bouquet garni a servírujeme.