Postup

1. krok

Morské plody poriadne umyte a očistite. Mrazené rozmrazte a opláchnite. V panvici so širokým dnom osmažte cibuľu nakrájanú nadrobno na olivovom oleji, pridajte prelisovaný cesnak a po chvíli aj morské plody. Krátko osmažte, zalejte vínom, panvicu prikryte a plody krátko poduste (ak používate čerstvé mušle, mali by sa všetky otvoriť).

2. krok

Uvarte cestoviny podľa návodu, časť vody z varenia odložte. Uvarené cestoviny dajte priamo do panvice s plodmi mora s trochou cestovinovej vody. Všetko spolu premiešajte, prevarte, dochuťte a mierne zahustite parmezánom. Ak treba, cestoviny dosoľte a posypte bohatou dávkou čerstvo namletého korenia.

3. krok

Linguine podávajte s bazalkou, petržlenovou vňaťou, najemno nasekanou čili papričkou, orechmi a ďalším parmezánom. Zapíjajte vychladeným bielym vínom, ak to situácia dovolí.